Készíts gyönyörű irattartó mappát pofon egyszerűen fillérekből!



Hát helló Mindenkinek, sőt a szeptembernek és a sulinak is! :) (Bár ki tudja meddig tart, mármint a suli!) 

Tök mindegy, mert egy olyan ötletet hoztam nektek, ami bármikor jól jön, ha irattartó mappára lenne szükségetek. 

Eleinte úgy futottam a témának, hogy de jó, praktikus a gyerekek sulis táskáiba, mert annyi papír, meg kérdőív utazik a srácokkal nap, mint nap és van az úgy, hogy minden alá begyűrődve érnek célba. 

Nahát pont ezt a problémát szerettem volna megoldani és, ami ugyancsak fontos szempont, hogy minél kisebb összegből gazdálkodva, meg hát a végeredmény is elegáns legyen. (Ha már készítünk valamit, igen is figyeljünk a külalakra, ne egy újabb szeméttel gazdagítsuk a Földet.)

Azután, mire elkészítettem rájöttem, ez minden női táskában jól tudna működni, mint egy rendszerező. A fakkokat fel is lehet címkézni, így még könnyebben megtaláljuk azt amit keresünk. 

Hozzávalók és az elkészítés menete:

- borítékok

- csomagolópapír

- kartondoboz

- kétoldalas ragasztó

- dekortapasz

- ragasztó stift vagy ragasztó spray

- olló, sniccer, vonalzó




Mérd ki a kartondobozból a kívánt nagyságú mappát. Két egymás mellé helyezett boríték az alap, mert ezek lesznek középen és ennél egy kicsivel nagyobb formát vágjunk ki kartondobozból, hogy a borítékok védve legyenek.




Egy ceruzával vagy hegyes tárggyal jelöljük meg a karton közepét és ettől a ponttól jobbra és balra is 0,5 cm távolságra, húzzunk egy-egy függőleges vonalat, vigyázva, hogy ne vágjuk át a dobozt. Ezen  vonalak mentén könnyen meghajthatjuk a kartont.




Ragasztó spray segítségével vagy ragasztó stifttel csomagoljuk be a kartont.


A borítékok tetejét vágjuk le.



Dekortapasszal díszítsük a borítékok éleit.



Kétoldalas ragasztóval illesszük össze a borítékokat.




Végül az összes borítékot ragasszuk a kartonba és egy csinos kis szalagot rögzítsük a fedőlapra, amivel egyszerűen összezárhatjuk a mappánkat.




Ha tetszett az ötlet nyugodtan megoszthatod, lájkolhatod, ha szeretnél velem máshol is találkozni és még több tartalmat látni, kövess az Instagramon vagy a Youtube csatornámon vagy akár, a jó öreg Facebook-on. Nagyon köszönöm, hogy végig olvastál! Legyen szép napod és kellemes időtöltést kívánok!
Üdvözlettel: kisFlanc - Kukla Edina! :)






Megjegyzések