Muffint villámgyorsan! Sokoldalú alaprecept...

 

Ha gyorsan szükség van valamilyen sütire, ez a muffin tuti befutó. Kevés hozzávaló, egyszerű recept, rövid sütési idő és mivel alaprecept, így bárki bármivel ízesítheti kedve szerint.
A díszítés pedig úgy alakítható, ahogyan az ízesítésetek is, ha csokidarabokkal gazdagítjátok, akkor lehet kakaót keverni a vajas krémbe, vagy olvasztott csokoládét, de ezt mindenkinek a fantáziájára bízom. A lényeg, a sokoldalúság és a finomság.

A képen látható muffin nálunk vaníliás hangulatban szerepelt, mert ezt úgy általában mindenki szereti. Próbáljátok ki, megéri! :)

Hozzávalók:

- 12,5 dkg vaj
- 12,5 dkg kristálycukor
- 12,5 dkg liszt
- 2 tojás
- 2 evőkanál tej
- 1 kávéskanál só
- 1 kávéskanál sütőpor
- 1 tasak vaníliás cukor

Krém a tetejére:

- 10 dkg vaj
- 10 dkg porcukor
- 1 tasak vaníliás cukor
- 2 evőkanál hideg víz

Az elkészítés menete:

A vajat kikeverjük a cukorral és a tojásokkal, nem kell nagy hókuszpókot csapni habverővel, én egy villával pacsmagolom össze az egészet, azután mehet bele egyből az összes többi hozzávaló. Ha szeretnétek gyümölcsöt vagy csokit hozzáadni most lehet beleadagolni. Egy praktikus jó tanács, ha a gyümit vagy csokit hozzáadás előtt picit beszórjátok liszttel, nem süllyed a tészta aljára, hanem egyenletesen megáll benne. A tészta állaga, se túl szilárd, se túl folyékony ne legyen, ha kell egy kis tejjel még lazítható.
A muffinpapírokkal bélelt tepsibe kanalazzuk őket (12 darab lesz) és előmelegített sütőben 180 fokon kb. 10-12 percig sütjük.
Azért figyeljétek, mert minden sütő más és végezzetek tűpróbát, ha gondoljátok.

Amíg  sül és kihűl a süti ki lehet keverni a krémet is, majd a kihűlt muffinokat kedvünkre dekorálhatjuk.

Szerintem több idő volt leírni a receptet, mint amennyi idő alatt elkészíthető. Remélem nektek is beválik és ti is megkedvelitek.







Megjegyzések